USA: n nopea työpaikkaraportti lisää taloudellisia kilpailuja

”Se ei ole hieno eikä se ole jotain, jota haluaisin nähdä, ja se on täysin itsensä aiheuttama haava, joten se on todella tyhmä”, sanoi entisen varapresidentin Joe Bidenin talousneuvojana toiminut Bernstein. ”Mutta en tiedä, että se on taantuma tässä vaiheessa.”

Myös Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell vähensi taantuman pelkoja perjantaina Sveitsissä esiintymisen aikana.

”Näemme todennäköisimmän tapauksen Yhdysvalloissa ja myös koko maailmassa jatkuvana maltillisena kasvuna”, Powell sanoi. ”Jatkamme edelleen asianmukaista toimintaa ylläpitää tätä laajentumista.”

Fed odotetaan yleisesti laskevan korkoja neljänneksen prosenttiyksiköllä, kun virkamiehet tapaavat myöhemmin tässä kuussa. Mutta Powell tunnusti kollegoidensa väliset erot siitä, kuinka paljon rahalääkettä hidastava talous tarvitsee.

”Aina tulee olemaan kysymyksiä siitä, kuinka paljon tehdä ja kuinka nopeasti liikkua”, Powell sanoi. ”Joskus asiat ovat suhteellisen selviä. Muina aikoina se on hämärää. Siellä on erilaisia ​​näkökulmia. Ja mielestäni tämä on yksi niistä ajoista.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *