Syksyinen asunto siirtyy nopeasti ostajan markkinoille

Asuntolainan korot ovat noin kolmen vuoden alin, mutta ostajat ovat yhtäkkiä paljon varovaisempia kodin ostamisessa. Kilpailu jäähtyy, eikä myyjät siksi voi enää määrätä hintaa.

Fannie Maen kuukausitutkimuksen mukaan asuntojen kuluttajien suhtautuminen asuntoihin parani elokuussa, mutta vain sen vuoksi, että asuntolainojen korot jatkavat laskuaan. Tutkimuksen muut osat eivät olleet niin ruusuisia. Harvemmat ihmiset ajattelevat, että nyt on hyvä aika ostaa tai myydä koti, ja harvempi sanoi, etteivät he ole huolissaan työpaikkansa menettämisestä seuraavana vuonna.

”Valitettavasti suuri osa matalammasta korkoympäristöstä johtuu globaalista taloudellisesta epävarmuudesta, joka näyttää heikentäneen kuluttajien näkemyksiä talouden suunnasta”, sanoi Fannie Maen pääekonomisti Doug Duncan. ”Odotamme asuntomarkkinoiden aktiivisuuden pysyvän suhteellisen vakaana ja suotuisan korkoympäristön pitäisi edelleen tukea lisääntynyttä jälleenrahoitusaktiivisuutta.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *