Kertataloustiede Crosshairs -sarjassa vapaa-ajan kasvun vuosikymmenen jälkeen

Tällä viikolla hyväksytty Kalifornian lakiesitys, joka uhkaa tehdä kilpa-autoyhtiöistä kuljettajia työntekijöiksi itsenäisiksi urakoitsijoiksi, on sääntelyviranomaisten ja tuomioistuinten viimeisin ponnistus ympäri maailmaa, joka voisi vähentää yrityksiä, kuten Uber Technologies Inc. UBER -2,25% ja Lyft Inc. LYFT -0,29% ja elintarvikkeiden toimitusyritykset, kuten DoorDash Inc.

New York City aikaisemmin tänä vuonna asetti kuljettajille vähimmäispalkan, joka oli 17,22 dollaria tunnissa kulujen jälkeen, muun muassa maan ensimmäinen. Useissa Euroopan maissa pyritään luokittelemaan kuljettajia uudelleen työntekijöiksi, mukaan lukien Yhdistynyt kuningaskunta, jossa muutoksenhakutuomioistuin päätti työllisyysaseman edistämisestä ja antoi lopullisen sanan ylimmälle tuomioistuimelle.

Yhdessä muutokset osoittavat, että kymmenen vuoden kuluttua siitä, kun Uberin kaltaiset yritykset nousivat suosioon tarjoamalla halpoja, tilauspalveluita, hallitukset ajavat taaksepäin vaatien monia samoja työntekijöiden suojaa ja muita lainsäädännöllisiä vaatimuksia, joita yritykset välttivät suunnitellessaan liiketoimintamallit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *