Kalifornian kuvernööri allekirjoitti lain, joka suojaa keikkatalouden työntekijöitä

Kalifornian pääministeri Gavin Newsom allekirjoitti keskiviikkona laajan uuden työlain, jolla palkka- ja etuussuoja laajennettiin noin miljoonaan työntekijään ja joka oli suunnattu pääasiassa kuljettajille, joita urakoitsijat ovat harjoittaneet kuten Uber ja Lyft.

Newsom oli väittänyt, että kun työntekijät luokitellaan virheellisesti itsenäisiksi urakoitsijoiksi eikä työntekijöiksi, he menettävät perusedut, kuten minimipalkan, palkalliset sairauspäivät ja sairausvakuutuksen.

”Keskiluokan turveltuminen on ollut 40 vuotta päätöksenteossa, ja tarve luoda pysyvä taloudellinen turvallisuus työntekijöillemme vaatii toimia”, Newsom sanoi allekirjoituslausunnossaan.

”Me häiritsemme nykyistä tilannetta ja otamme rohkean askeleen eteenpäin rakentaaksemme keskiluokkaamme ja muuttaaksemme työntekijöiden tulevaisuutta sellaisena kuin me sen tiedämme”, sanoo AB5: n laatija San Diegon demokraattisen edustajakokouksen edustaja Lorena Gonzalez San Diegosta. ”Yksi maailman vahvimmista talouksista Kalifornia asettaa nyt maailmanlaajuisen standardin työntekijöiden suojelulle muissa osavaltioissa ja maissa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *