GitHub on viimeisin teknologiayritys, joka on käynyt kiistoja ICE: n kanssa tekemissään sopimuksissa

GitHub, joka isännöi tärkeätä alustaa ohjelmistokehittäjille, on viimeisin merkittävä Silicon Valley -yhtiö, joka on sisällytetty kiistoihin maahanmuutto- ja tulliviranomaisten (ICE) kanssa tekemissään sopimuksissa. Keskiviikkona GitHubin työntekijät alkoivat julkisesti painostaa yrityksen johtajuutta lopettaakseen työskentely maahanmuuttoviraston kanssa ihmisoikeuskysymyksistä.

GitHubin toimitusjohtaja Nat Friedman kirjoitti tiistaina sisäisessä kirjeessään, että yritys aikoo uudistaa 200 000 dollarin arvoisen sopimuksen ICE: n kanssa GitHub Enterprise Server -lisenssin lisensoimiseksi – määrän, jota Friedman kutsui ”ole taloudellisesti olennainen” yritykselle. GitHubin sopimus ICE: n kanssa oli yksityinen, kunnes Friedmanin kirje aloitti julkisesti tiistaina illalla.

Friedman kertoi kirjeessään olevansa täysin eri mieltä Trumpin hallinnon ”kauhistuttavan” maahanmuuttopolitiikan kanssa. Mutta viime kädessä hän sanoi, että yritys jatkaa toimiston toimittamista ohjelmistoille, koska se ei usko, että sen pitäisi ”irrottaa teknologiapalvelut”, kun valtion asiakkaat käyttävät niitä toimiin, joita yritys vastustaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *