Amazon katkaisee kolme toimitusyritystä, jotka ovat julkisesti yhteydessä kuolemaan

Amazon on katkennut yhteydet kolmeen toimitusurakoitsijaan, jotka äskettäin saivat alkunsa useiden kuolemantapausten vuoksi yhteisellä BuzzFeed News- ja ProPublica-tutkimuksella. Kahden julkaisun hankkimien valtion asiakirjojen mukaan nämä yritykset suunnittelevat nyt yli 2000 työntekijän lomauttamista ja kahdessa kolmesta tapauksesta lopettaa pakettien toimittamisen verkkokauppajätteelle. BuzzFeed Newsin ja ProPublican syyskuussa suorittamassa tutkimuksessa löydettiin kolme yritystä – Inpax Shipping Solutions, Sheard-Loman Transport ja Letter Ride LLC – usein työllistäneitä kuljettajia, joilla oli vähän kokemusta, ja asettaneet heidät vaikeisiin työoloihin.

Viime kuussa annetut raportit kuvaavat, kuinka Amazon mikromaissa hallitsee toimitusprosessia, jossa kuljettajia painostettiin osumaan jopa 300 paketin toimituskiintiöt yhdessä vuorossa. Näistä jyrkistä vaatimuksista huolimatta (kahdeksan tunnin työpäivänä, joka tarkoittaa noin puolentoista jakelun suorittamista minuutissa) järjestely asettaa vastuun onnettomuuksista kuljettajille tai heidän välittömälle työnantajalleen – ei Amazonille. BuzzFeed News ja ProPublica löysivät todisteita siitä, että Amazonin urakoitsijat ovat olleet mukana vähintään 60 suurissa liikenneonnettomuuksissa, joista 10 on johtanut kuolemaan.

”Teemme yhteistyötä useiden operaattoripartnerien kanssa saadakseen paketteja Amazon-asiakkaille ja arvioimme säännöllisesti kumppanuussuhteitamme”, sanoi Amazonin tiedottaja BuzzFeed Newsille ja ProPublicalle osoitetussa lausunnossa. ”Olemme lopettaneet suhteemme näihin yrityksiin, ja kuljettajia tuetaan mahdollisuuksilla toimittaa Amazon-paketteja muiden paikallisten toimituspalvelukumppaneiden kanssa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *