Facebook on menettämässä suojaansa vaakaan, koska useammat jäsenet pakenevat

Sitten oli 22. Viime viikolla PayPalista tuli ensimmäinen virhe 28-jäsenisestä Vaakayhdistys ry: stä, koska se kieltäytyi osallistumasta Facebookin maailmanlaajuisten maksujen visioon – visioon, jonka avulla se auttoi siemeniä. Nyt Visa, Mastercard, Stripe, eBay ja Mercado Pago ovat seuranneet sitä ovesta. Kiireelliset poistumiset tulevat, kun yhdistys valmistautuu ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina Genevessä, jossa jäsenet olivat suunnitelleet virallistaa osallistumisensa salausvaluuttahankkeeseen.

Kun Facebook paljasti Vaaka-asiakirjan kesäkuussa, maksupalveluntarjoajien osallistumista pidettiin vallankaappauksena – häiritsijän ja häiriintyneen parin muodossa. Vaaran salaustekniikkaverkon tarkoituksena on kiertää vallitsevaa maksuinfrastruktuuria tarjoamalla ratkaisu hitaisiin tapahtumiin ja mojovaan maksuun, etenkin rajojen yli. Maksut ovat voittoja muun muassa Visa- ja PayPal-yrityksille.

Tuolloin maksuyritykset puhuivat etuista, jotka saavat istuin Vaakapöydällä – tapa ohjata tekniikkaa, josta voi tulla uhka tai mahdollisesti tuottoisa vaihtoehto heidän arsenaalissaan. Vaakamenestys mahdollistaisi heidän laajentaa tavoitettavuuttaan Facebookin 2,4 miljardin käyttäjän keskuudessa, etenkin kehitysmaissa, joissa luottokortit ja pankkitilit ovat vähemmän yleisiä. Facebook pystyi pääsemään laajoihin myyjien ja kumppaneiden verkostoihin, joilla on asiantuntemus rakentaa kilpailijoita yrityksen Libra-lompakkoon, nimeltään Calibra. Se oli avain Facebookin väitteeseen, jonka mukaan Vaaka ei ole pelkästään Facebookin visio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *